1. Anasayfa
  2. Güncel

En İyi Kore Dizileri 2020 Netflix (Top 10)

En İyi Kore Dizileri 2020 Netflix (Top 10)
0

2020 Yılının En Çok Seyredilen 10 Netflix K-Draması aşağıda…Hatta içlerinden biri tüm kategorilerde ilk ona girdi.

10. Heart Signal (Kalp İşareti)

Aslında Heart Signal drama değil bir reality show. Ama Kore bazlı yapımlar içinde onuncu sırada yer alırken, genelde de 99. sırada yer almayı başardı.

Heart Signal’de her biri çok farklı hayat tarzlarına sahip dört erkek ve dört kadın aynı evi paylaşıyorlar. Lee Sang Min ve Block B’den P.O gibi ünlüler de yorumları ile programa katkı sağlıyor.

9. Extracurricular (Müfredat-dışı)

Genelde de 96. sırada yer alan dizide akademik açıdan çok parlak lise öğrencisi Ji Soo okul ücretini ödemek için kendi suç örgütünü kurup yönetiyor.

8. Goblin

2016 yılına ait bir drama olmasına rağmen bu sene rağbet görmeye devam ediyor. Genelde de 83. sırada yer aldı. Dizide çok eski tarihlerde generalken gobline dönüşen Gong Yoo başrol oynuyor. Günümüze geldiğimizde, acısının dinebilmesi için kendine bir gelin bulmak zorunda. Gelin adayımız da liseli. Antik zaman askerinin gobline dönüşmesi ve liseli sevgili. Tüm klişeler birleşmiş ama sonuç gayet iyi.

7. Hi Bye, Mama (Merhaba Hoşça kal, Anne)

Genelde de 71. sırada yer alan dramda beş yıl önce hayatını kaybeden bir annenin 49 günlük bir proje ile reenkarnasyon geçirme projesi anlatılıyor. Ancak, uzun süre yas tutan kocasının tekrar evlenmesi işleri karıştırıyor.

6. Itaewon Class

Genelde de 55. sırada yer alan Itaewon Class’ta hem karizmatik hem sempatik aktör Park Seo Joon başrolü oynuyor. Kader kurbanı bir suçlunun hem intikamını alışını hem de hayallerini gerçekleştirişini anlatan dizi bizim bu sezon en sevdiğimiz dizilerden biriydi ve sitemizde de ayrıntılı inceleme yazısını okuyabilirsiniz.

5. Crash Landing On You (Sana Çakılmak)

2019 yılı yapımı olan Crash Landing On You genelde de 41. sırada yer alıyor. Güney Koreli zengin bir ailenin mirasçısı güzel Son Ye Jin kaza sonucu Kuzey Kore topraklarında kendini buluyor. Kuzey Koreli yüzbaşı Hyun Bin ise kazazedeye ülkesine dönmesi için yardım etmeye çalışıyor. Beklendiği üzere de ikilinin arasında duygusal yakınlaşma da yaşanıyor.

4. Mystic Pop-up Bar (Mistik Açık Hava Barı)

Hem hayattakilere hem de ölülere hizmet veren gizemli bir açık hava barını konu alan dizi genelde de 40. sırada yer alıyor. Mekanın sahibi, part-time bir çalışan ve eskiden öte dünya dedektifinden oluşan kahramanlarımız sıkıntılı müşterilerine rüyaları üzerinden yardım ediyorlar.

3. Hospital Playlist (Hastane Şarkı Listesi)

Hem aynı hastanede doktor olarak hem de aynı müzik grubunda birlikte çalışan beş arkadaşın maceralarını anlatan dizi genelde de 36. sırada.

2. It’s Okay To Not Be Okay (İyi Olmayabilirsiniz, Sorun Yok)

Psikiyatri servisinde hasta bakıcı olarak çalışan Moon Gang Tae’nın yolu, antisosyal kişilik bozukluğu yaşayan çocuk kitabı yazarı Ko Moon Young ile kesişir ve birlikte hem aşka hem de şifaya kavuşurlar adım adım.

1. The King: Eternal Monarch (Kral: Sonsuz Monark)

Netflix genelinde 10. en çok izlenen yapım olma başarısını gösteren The King: Eternal Monarch’ta Lee Min Ho, Corea Krallığının gizemli bir dedektif tarafından kurtarılan liderini oynuyor. Söz konusu detektif ise Güney Kore Cumhuriyetinde gizli detektif olarak çalışıyor. İki farklı boyutta geçen dizide King Lee diğer boyuta geçmesi ile olaylar gelişiyor.

  • 2
    like
    Beğendim
  • 0
    applause
    Alkış
  • 0
    funny
    Komik
  • 0
    considerate
    Düşünceli
  • 0
    sad
    Üzgün
  • 3
    love
    Aşk
  • 0
    angry
    Kızgın

K-Pop magazin, müzik ve danslarını seviyor. 1 Yıldır korebu.com bünyesinde aktif olarak editörlük yapmaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir