1. Anasayfa
  2. Magazin

2020’de SPOTIFY’da En Çok Dinlenen Kpop Kız Grubu Albümleri

2020’de SPOTIFY’da En Çok Dinlenen Kpop Kız Grubu Albümleri
0

SPOTIFY, 2020 yılı içinde (2 Aralık 2020’ye kadar) en çok stream edilen Kpop Kız Grubu “Albüm“lerinin sıralaması ve istatistiklerini yayınladı:

Tablodan görüleceği üzere “albüm” bazlı dinlemelerde BLACKPINK ilk sırada ve açık ara önde. Hatta BLACKPINK’in “THE ALBUM“ü tek başına 900 milyon kez dinlenirken, ilk ondaki diğer dokuz grubun toplam dinlenme sayısı 828 milyonda kalmış.

Listede henüz iki yaşına girmesine üç ay daha olan ITZY‘nin It’z Me albümü yer alıyor. Not Shy albümü ile birlikte sayarsak da 215 milyon dinlenme ile toplamda da yine ikinci sırada. Albüm bazında K/DA üçüncü sıradayken, toplamda TWICE 211 milyon dinlenmeyle üçüncü sırada.

EVERGLOW‘un “La Di Da”sı çok arkaplanda kaldı diye üzülüyordum ama albüm bazlı dinlemede şubat ayında çıkan genişletilmiş çıkış EP (Extended Play)’leri ile iyi rakam yakalamışlar! Darısı La Di Da’nın da başına.

Listenin onuncu sırasında yer alan DREAMCATCHER, biraz daha rock (hatta son parçaları baya sert olmuş) sound’a sahip olduğu için göz ardı ediliyor ama şarkılarından buram buram kalite akan bir grup. Psychedelic rock meraklıları için adeta bir hazine bu grup.

Son olarak G(I)DLE ve IZ*ONE‘ı da tebrik edelim.

  • 2
    like
    Beğendim
  • 0
    applause
    Alkış
  • 0
    funny
    Komik
  • 0
    considerate
    Düşünceli
  • 0
    sad
    Üzgün
  • 0
    love
    Aşk
  • 0
    angry
    Kızgın

2 yıldır haber editörü olarak çalışmakta olup, son 1 Yıldır korebu.com bünyesinde aktif olarak editörlük yapmaktadır.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir