1. Anasayfa
  2. Magazin

2020 Yılında Eleştirilen 4 İdol

2020 Yılında Eleştirilen 4 İdol
1

2020 yılında bazı K-Pop idolleri gerek antiler gerekse hayranları tarafından çeşitli nedenlerle sert eleştirilere maruz kaldılar. Özellikle EXO Chen, Sunmi, Jungkook ve Tzuyu yaşadıkları deneyimlerden ötürü kötü yorumlarla yüzleştiler. Bu dört idolün 2020 yılında yaşadıkları talihsiz moral bozukluklarının sebeplerini inceleyelim:

1. EXO Chen

Chen evleneceğini ve bir bebeği olacağını duyurduğunda birçok hayranı mutlu oldu ve onu tebrik etti. Ancak, bazı hayranları ve netizenler ise Chen’i EXO’ya ihanetten suçladı. Hatta Chen’in gruptan ayrılmasını istediler. Bazıları Chen’in EXO’dan ayrılması için fiziksel protesto bile gerçekleştirdi. SM Entertainment, Chen’in EXO’dan ayrılmayacağını duyurmak zorunda kaldı. (https://www.korebu.com/exo-chen-bebegi-oldu/)

2. Sunmi

Sunmi, Sing Again programının jüri üyelerinden biriydi. Programda, şarkıcılara hayallerine ulaşmak için ikinci bir şans veriliyor. Ancak Sunmi, şarkıcıları yargılayacak kadar yetenekli olmadığı düşünülerek netizenlerden eleştiri aldı. Sunmi sonunda Instagram hesabından eleştirilere yanıt verdi. Yanıtında Sunmi özetle yarışmacıları dikkatle dinlediğini, eleştirirken ve değerlendirme yaparken elinden geldiği kadar adil olmaya çalıştığını vurguladı. Kendisi de durumun farkında olduğu bildirdi.

3. Jungkook

BTS Jungkook, COVID 19 önlemleri kapsamında sosyal mesafenin önerildiği bir dönemde bir akşam üstü birkaç idol arkadaşıyla Itaewon’da çeşitli mekanları ziyaret etmişti. Bunun üzerine COVID testi yaptırmış, negatif çıktığı halde 14 gün karantinaya girmişti. Şiddetli eleştirilere maruz kalan Jungkook’un bu durumu için Big Hit açıklama yapmıştı. Bazı antiler Jungkook’un Hwagwan Şeref Madalyasını iade etmesi için imza kampanyası bile başlatmıştı. Kampanya 1400 imzada kaldı. Olayla ilgili Jungkook özür diledi (https://www.korebu.com/bts-jungkook-ozur-diledi/).

4. Tzuyu (TWICE)

Tzuyu, COVID-19 konusunda yardım etmek amacıyla Kore’ye 50 milyon KRW (~ 42.000 USD) bağışladı. Koreli netizenlerden çok övgü aldı. Diğer taraftan Tzuyu, sadece Kore’ye bağış yapmış olmasıyla sorgulandı ve Çinli netizenler tarafından eleştirildi. Ancak daha sonra Tzuyu’nun aynı miktarda parayı Çin’e de bağışladığı ortaya çıktı. Para transferi biraz zaman almıştı.

  • 0
    like
    Beğendim
  • 0
    applause
    Alkış
  • 0
    funny
    Komik
  • 0
    considerate
    Düşünceli
  • 0
    sad
    Üzgün
  • 0
    love
    Aşk
  • 0
    angry
    Kızgın

K-Pop magazin, müzik ve danslarını seviyor. 1 Yıldır korebu.com bünyesinde aktif olarak editörlük yapmaktadır.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. Sunmi’m ve Tzuyu’yım den uzak durun antiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir